Ritmik Geçişler Sergisi, Swissotel the Bosphorus, İstanbul’da

Art50.net ve Swissôtel The Bosphorus, İstanbul işbirliğiyle hazırlanan “Ritmik Geçişler” sergisi 31 Ekim 2023 – 31 Ocak 2024 tarihleri arasında Swissôtel The Bosphorus, İstanbul’da ziyaretçileri ağırlıyor. Art50.net ekibi küratörlüğündeki sergi, sanatseverleri bu sefer de Cem Onat ve Serap Can’ın hareket dolu eserlerinin ritmini yakalamaya davet ediyor.

Art50.net’in iki sanatçısı mekansızlık ve tekrar eden görsel imgelerin, çeşitli biçimlerde ve farklı renk paletleri kullanılarak soyut mekanlarda yansıtıldığı eserler sunuyor. Cem Onat, bedeninin yarattığı aksiyonu eserlerinin ana öğesi olarak kullanırken Serap Can’ın eserlerinde hareket, neredeyse dondurulmuş gibi görünse de, görsel bir dinamizm hissiyle var oluyor. Her iki sanatçının eserlerinde görsel imgelerin benzersiz ritmi öne çıkıyor.

Cem Onat, sanatsal üretim sürecinde aksiyon resim üslubunu benimsiyor. Sanat anlayışındaki bütünsellik, tüm resimlerini ve sanat anlayışını şekillendiriyor. Sergide yer alan triptikleri, Yin ve Yang gibi bazı sembolleri kullanmadan resmettiği son dönem çalışmaları. Eserlerinde kullanılan tekniğin sonucu olarak oluşturulan ve diğer tuvallerde de sürdürülmekte olan bu hareket, organik bir soyutlama ile gerçekleşiyor. Bu eserlerde daimi bir akış ve süreklilik hissi hakim.

Serap Can ise üretimlerinde kent yaşamının içinden rastgele seçilmiş kalabalıklara yer veriyor. Ürettiği çalışmalarda hayallerini gerçekleştirmeye çalışan bu insan manzaralarından etkilenen sanatçı renkleri simgesel birer iletişim amacı olarak kullanıyor. Her anın öncesi ve sonrası, hayal edilebilir bir şekilde anlam kazanırken, gölgeler bu etkiye katkıda bulunuyor. Eserlerinde kalabalıkların varlığı, hareketin etkileyici bir geçiş oluşturduğunu vurguluyor.

Cem Onat, 1982 yılında Ankara’da doğdu. Başkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü’nde lisans eğitimini, Yeditepe  Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Plastik Sanatlar Anabilim Dalı’nda yüksek lisans eğitimini tamamladı. Onat, 2011-2012 öğretim yılında değişim programı öğrencisi olarak ABD Temple Üniversitesi’nde, Japon Budizmi ve Japon Mandalası üzerine çalıştı. Birçok kişisel ve karma sergide yer alan sanatçı, sanat çalışmalarının yanı sıra Yeditepe Üniversitesi Sanat ve Kültür Yönetimi Bölümü’nde Doktor Öğretim Üyesi ve Bölüm Başkan Yardımcısı olarak çalışıyor.

Onat, üretim sürecinde okuduğu felsefi kaynakların izlerini eserlerine yansıtırken kullandığı dışavurumcu tavırla, bedeninin tuval üzerindeki hareketini kaydettiği aksiyon resim üslubunu benimsiyor. Yaratım sürecini mistik bir örüntüye bağlı kalarak, bir süreç olarak yaşayan sanatçı resmiyle ‘bir olmak’ amacıyla kendi bedenini resmin ana öğelerinden biri olarak kullanıyor.

Serap Can, 2007 yılında Sakarya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Ana Sanat Dalı’ndaki eğitimini tamamladıktan sonra Yeditepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Plastik Sanatlar ve Resim alanında, Mahir Güven ve Turan Aksoy atölyelerinde yüksek lisans çalışmalarını gerçekleştirdi. İyilik İçin Sanat Derneği’nin Prof. Dr. Nedret Sekban koordinasyonundaki “Pasajda Bir Yıl” projesinde yer aldı. Ulusal ve uluslararası birçok fuar ve grup sergisinde çalışmaları yer alan Can, 2015 yılında “Young Artist of the Year 2015” ödülünü aldı. İstanbul’da üretimlerine devam eden sanatçı, İyilik İçin Sanat Derneği sanatçı kadrosundadır ve özel bir kurumda sanat öğretmeni olarak görev almaktadır.

“Çalışmalarımda gerçek dünyadan görüntüleri yeniden oluşturmanın ve eserlerime aktarmanın bir yolu olarak fotoğrafları kullanıyorum. Kalabalığı rastgele düzenlediğim yüzlerce fotoğraftan seçerek, onları soyut bir kentsel alana yerleştiriyorum. Hayali bir bakış açısından görülen insanlar, hiçbir şey yapmadan doğal bir ritimle sadece yürüyorlar. Bu sıkışık yerleştirme biçimi ile, yaşadığım metropolün görme biçimini ve dünyada var olma biçimini gösteren bir tür yaşam haritaları ürettiğimi düşünüyorum.”

Sergiyi 31 Ocak 2024 tarihine kadar haftanın 7 günü Swissôtel The Bosphorus, İstanbul lobi ve resepsiyon bölümlerinde ziyaret edebilirsiniz.

Serginin kataloğu ve fiyatlar için tıklayın.

Detaylı Bilgi İçin:
Art50.net
info@art50.net | +90 (212) 244 2650

    If your proposal is evaluable, a return will be made within 5 working days. If you do not get a response to your offer within 5 working days, it means that your offer is not likely to be evaluated.




      Teklifinizin değerlendirilebilir olması durumunda en geç 5 iş günü içerisinde dönüş yapılacaktır. 5 iş günü içerisinde teklifinize yanıt alamamanız teklifinizin değerlendirilme olasılığı bulunmadığı anlamına gelmektedir.



        Love, Share, Live with Art

        Turkish and world art market, new works and artists
        Subscribe to our newsletter to follow us closely.