Stories

Art50.net sanatçılarından Baysan Yüksel, Funda Alkan, Gözde Başkent, Lütfiye Kösten ve Mihriban Mirap’ın eserleri 9 Kasım – 8 Aralık 2022 tarihleri arasında 39 Kalamış Marina Hotel’in galeri mekanı 39 Art Gallery’de düzenlenen ‘’Stories’’ sergisinde bir araya geliyor.

Art50.net & 39 Kalamış Marina Hotel iş birliğiyle düzenlenen sergide, Art50.net’in 5 kadın sanatçısı yazı ile ifade edilmesi zor olan, günlük hayatta fark edilmeyen, gerçekliğin baskısında kalan, kısacası keşfedilmeyi bekleyen hikayelerini izleyicilerle paylaşıyor.

Baysan Yüksel, birer hikâye anlatımı olarak tanımladığı çalışmalarında rutinler, inançlar, gelenekler ve tüketim kültürü gibi kavramları sorgulayarak rüyaları ve evrensel sembolleri kolektif bilinçaltına işaret ettiği için birer gösterge olarak kullanmayı tercih ediyor.

Funda Alkan, kesme, yapıştırma, dikme ve işleme gibi teknikler kullandığı çalışmalarında toplumun kadına ve kadın bedenine dayattığı güzellik standartlarını mercek altına alıyor. ‘’Bedenin özgürlüğü mü, mahkumiyeti mi?’’ sorusuna cevap arayan sanatçı, kadını ötekileştiren, kendinden bağımsız bir kimlik olarak kurgulayan baskılara ve güzellik kıskacına sıkışmış kadın bedeninin maruz kaldığı ruhsal ve fiziksel şiddete odaklanıyor.

Gözde Başkent, çalışmalarında insan ve doğa arasındaki mesafeyi inceliyor. İnsanın doğa ile ilişkisi ve bilinmeyen, keşfedilmemiş evren perspektifinde insanı ele alırken, yaşam-ölüm döngüsü ve geçicilik kavramlarına değiniyor.

Lütfiye Kösten, resimlerinde zaman, mekan, kimlik ve varlık kavramlarını ele alıyor. Zamansız ve mekansız portrelerinde kullandığı renkler ve çizgilerindeki grafiksel tavrın sonucu olarak ortaya çıkan kolaj hissiyatı, resimlerinde zamansızlık etkisini güçlendirir. Portrelerinde gerçekçi bir üslupla betimlediği ‘gözler’ resimlerinde en derin anlamlar içeren alanlardır. Sanatçının eserlerinde toplumun verdiği rolleri reddetme, başkaldırı ve isyanı aktaran gözlerdeki bakışlardan kaçmak adeta imkansızdır.

Mihriban Mirap, tüketim kültürüne odaklandığı resimlerinde kent insanını, kentin yarattığı kaosu ve kentle birlikte gelen ‘hızlı ve modern yaşam’ algısını betimliyor. Eski, buluntu çerçeveler içerisine yerleştirdiği yaşlı kadın portrelerinde ise bugün kitle kültürünün insanlara sunmuş olduğu ‘sonsuz güzellik’ anlayışını sorgulayarak yaşlılığın dışarıdan bir müdahale olmaksızın güzel olabileceğini savunuyor.

Sergi ve sanatçı videolarına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Detaylı Bilgi İçin:
Art50.net
info@art50.net | +90 (212) 244 2650

39 Art Gallery
39 Kalamış Marina Hotel & Restaurant
Fenerbahçe, Münir Nurettin Selçuk Cd. No: 28 – 30, Kadıköy/İstanbul
+90 (216) 510 39 39

    If your proposal is evaluable, a return will be made within 5 working days. If you do not get a response to your offer within 5 working days, it means that your offer is not likely to be evaluated.




      Teklifinizin değerlendirilebilir olması durumunda en geç 5 iş günü içerisinde dönüş yapılacaktır. 5 iş günü içerisinde teklifinize yanıt alamamanız teklifinizin değerlendirilme olasılığı bulunmadığı anlamına gelmektedir.



        Love, Share, Live with Art

        Turkish and world art market, new works and artists
        Subscribe to our newsletter to follow us closely.