Crossroads

Bulut Reyhanoğlu ve Vanessa Medini Arslan’ın hem kreatif hem ana yapımcılığını üstlendiği, ödüllü yönetmen Mahmut Fazıl Coşkun’un yönettiği “Crossroads” belgeseli, Türkiye’den 4 sanatçıyı odağına alıyor.

“Crossroads”, zengin bir kültür mirasına sahip olan Türkiye’de doğan Gülay Semercioğlu, Seçkin Pirim, Candaş Şişman ve Sinan Logie’nin Doğu ve Batı kültürünü harmanladıkları üretim pratiklerine ve sanat üsluplarına ışık tutuyor.

Gülay Semercioğlu

Belgesel, her biri farklı disiplinlerde, farklı tekniklerle üretim yapan sanatçıların Türkiye’nin kültürel tarihinde nelerden ilham aldığına yakından bakma imkanı verirken, sanatçıların kendi hikayelerine de yer veriyor.

Candaş Şişman

Türk çağdaş sanatının ve sanatçısının dünya çapındaki bilinirliğini artırmayı hedefleyen yapım, doğu ve batı arasındaki sıkışmışlığına rağmen Türk sanatının gelişimine dikkat çekiyor. Türkiye’nin sadece coğrafik olarak değil, çok katmanlı kültürel yapısıyla da bir köprü görevi gördüğünün altını çizen belgesel, “Klasik veya çağdaş sanat olsun, Türk sanatı, Türk sanatıdır. Ortadoğu’ya değil, Türkiye’ye aittir,” düşüncesiyle yola çıkmış.

Seçkin Pirim

Belgesel, sanatçıların hikayelerini anlatırken aynı zamanda Türk modern ve çağdaş sanatının, Batı’dan bakıldığında Ortadoğu başlığı altında değerlendirilmekte olup; Türkiye’den bakıldığında ise Batı’ya ait olarak algılanmasını eleştiriyor. Türkiye’nin çok kültürlü yapısının getirdiği kültürel miras ve çeşitliliğin nasıl Türk modern ve çağdaş sanatının temelini oluşturduğuna dair ipuçları veren “Crossroads”, Türk sanatçıların bakışını neden kendini toprağına, tarihine, insanına ve geleneğine çevirdiğine de bir açıklama getiriyor.

Sinan Logie

Türkiye’nin ilk çağdaş sanat belgeseli olma özelliğini taşıyan “Crossroads”, İKSV’nin 8-19 Nisan 2022 tarihleri arasında düzenlediği 41. İstanbul Film Festivali’nin Ulusal Belgesel Yarışması kapsamında, 15 Nisan Cuma akşamı saat 19.00’da Beyoğlu Sineması’nda prömiyerini yapacak. Belgesel, 18 Nisan Pazartesi sabahı 11.00’de ise Sinematek/Sinemaevi’nde gösterilecek. Festivalin tüm biletleri, Biletix’ten ve salonların gişelerinden temin edilebilir.

    If your proposal is evaluable, a return will be made within 5 working days. If you do not get a response to your offer within 5 working days, it means that your offer is not likely to be evaluated.




      Teklifinizin değerlendirilebilir olması durumunda en geç 5 iş günü içerisinde dönüş yapılacaktır. 5 iş günü içerisinde teklifinize yanıt alamamanız teklifinizin değerlendirilme olasılığı bulunmadığı anlamına gelmektedir.



        Love, Share, Live with Art

        Turkish and world art market, new works and artists
        Subscribe to our newsletter to follow us closely.