Contemporary Istanbul 2017

Contemporary Istanbul 2017’nin  yeniliklerle dolu etkinlik detayları ve katılımcı listesi

Her yıl İstanbul’u uluslararası sanat merkezlerinden biri haline getiren Contemporary Istanbul (CI) çağdaş sanat fuarı, Eylül 2017’de Akbank’ın desteğiyle gerçekleştirilecek olan 12. edisyonu için katılımcı listesini açıkladı. CI, 11 yıldır Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen galerilerinin, sanatçılarının, kurum ve kuruluşlarının yanı sıra, koleksiyonerleri ve sanatseverleri İstanbul’da bir araya getiriyor. Çağdaş sanatı odak noktasına alarak Türk sanatını dünya sanatıyla buluşturan Contemporary Istanbul, bu yıl geçtiğimiz senelerden farklı olarak Kasım ayı yerine 15. İstanbul Bienali ile birçok sanat kurumunun ve galerisinin sergileriyle eş zamanlı olarak 14-17 Eylül 2017 tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. Akbank desteği ve Ferko Ortak Sponsorluğunda İstanbul Kongre Merkezi ve İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenecek olan fuar, pek çok yenilikle yerli ve yabancı sanatseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

 

 

Türkiye’de güncel sanat piyasasının gelişmesinde önemli bir aktör olan CI, uluslararası bir sanat platformu olmanın ötesinde artık İstanbul’a ait bir değer. İstanbul’u ve Türk sanatını dünya piyasasıyla buluşturan CI, 12. edisyonunda bölgedeki önde gelen genç ve köklü galerilerin yanı sıra birçok yeni galeri ve temsilci ülkeyi ağırlıyor. 12. edisyonunda sanatsal içerik, estetik tavrı, VIP Programı ve ziyaretçi memnuniyetine yönelik üst seviyede hizmet farkı ile CI kendini diğer fuarlardan ayırıyor.

 

CI 2017 Seçici Kurul Üyeleri:

Kamiar Maleki (CI Fuar Direktörü), Marc Oliver Wahler (Michigan Eyalet Üniversitesi Eli ve Edythe Broad Sanat Müzesi Müdürü), Nathalie Mamane Cohen (Koleksiyoner), Haldun Dostoğlu (Galeri Nev İstanbul’un Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı), Yeşim Turanlı (Pi Artworks İstanbul & Londra’nın Kurucusu), Alexander Heller (Leila Heller Gallery New York ve Dubai’nin Kurucu Ortağı) ve Kemal Has Cıngıllıoğlu (Koleksiyoner) ve Simon de Pury (Koleksiyoner ve Küratör).

 

CI 2017 Katılımcı Galeriler:

44A Sanat Galerisi, İstanbul/ 55Bellechasse, Paris & Miami/ Ab Anbar, Tahran/ Ab Gallery, Seul/ Acaf, Şangay/ Alan Istanbul, İstanbul/ Andakulova, Dubai/ Anna Laudel Gallery, İstanbul/ Archeus Post-modern, Londra/ Aria Art Gallery, Floransa/ Art On Istanbul, İstanbul/ Bernheimer Contemporary, Berlin/ Bozlu Art Project, İstanbul/ C.A.M, İstanbul/ C24, New York/ Cep Gallery, İstanbul/ Dastan’s Basement, Tahran/ Dix 9, Paris/ Dirimart, İstanbul/ Eastwards Prospectus, Bükreş/ Flowers Gallery, Londra/ Gaia Gallery, İstanbul/ Galeri Miz, İstanbul/ Galeri Nev, İstanbul/ Galerist, İstanbul/ Galeri 77, İstanbul/ Galeri Baraz, İstanbul/ Galeri Binyıl, İstanbul/ Galeri Siyah Beyaz, İstanbul/ Galeria Continua, San Gimignano & Beijing/ Gallery 1957, Gana/ Gama Gallery, İstanbul/ Gazelli Art House, Londra & Bakü/ Heavenlymade, İzmir/ Inda Gallery, Budapeşte/ Isabel Croxatto, Santiago/ Joan Gaspar, Barselona/ Karavil Contemporary, Londra/ Krank Art Gallery, İstanbul/ Kristen Hjellegjerde, Londra/ Leila Heller, New York & Dubai/ Licht Feld, Basel/ Liquid Art, Capri/ Magic Beans, Berlin/ Mark Hachem, Paris & Beyrut/ Marlborough, New York/ Maximilian William, Londra/ Merkur, İstanbul/ Mixer Gallery, İstanbul/ N2 Gallery, Barselona/ Nicodim Gallery, Bükreş & Los Angeles/ Olcay Art, İstanbul/ Öktem & Aykut, İstanbul/ Parasite Gallery, Tel Aviv/ Pg Art Gallery, İstanbul/ Pi Artworks, İstanbul & Londra/ Pilevneli Gallery, İstanbul/ Piramid Sanat, İstanbul/ Plan B, Cluj, Berlin/ Project Artbeat, Ti̇blis/ Red Art Galeri, İstanbul/ Sanatorium, stanbul/ Shirin Gallery, Tahran & New York/ Smac Gallery, Cape Town/ Sophia Contemporary, Londra/ Triangle Gallery, Tel Aviv/ Victor Lope, Barselona/ Victoria Miro, Londra/ Vigo Gallery, Londra/ Villa Del Arte, Barcelona/ X-ist, İstanbul/ Zilberman Gallery, İstanbul & Berlin.

 

Sahand Hesamiyan – Nahankhane (maquette), 2017. Courtesy of Dastan’s Basement
Sahand Hesamiyan – Nahankhane (maquette), 2017/ Dastan’s Basement

 

CI 2017 İçerik ve Projeleri:

CI Dialogues

Contemporary Istanbul 10 yıldır sanatın iletişimi, aracılığı ve eğitimi için uluslararası bir platform olarak sürdürülüyor. 10 yıldır düzenlenen CI Dialogues bu yıl “MOVEMENT” / ”HAREKET” ana temasıyla yola çıkıyor. “Hareket”e sanatsal bir bakış açısıyla yaklaşan CI Dialogues programı, günlük hayatın temelinde yer alan Teknoloji, Mimari, Mekân, Tasarım konularını işliyor. “Movement in Space”, “The Interconnected Art of Taste”, “Human Estetics in Future Technologies” ekseninde gerçekleşecek paneller ile; program boyunca, uluslararası alanda önde gelen mimar, tasarımcı, akademisyen, teorisyen, sanat profesyoneli, sanatçı ve koleksiyonerleri bir araya getiriyor. CI Dialogues 2017 program detayları için tıklayın.

 
Collectors’ Stories Kitabı

2016 yılında 11. yaşını Collectors’ Stories isimli heyecan verici projeyle karşılamış olan CI, bu yıl 12. yaşını ise CI Yayınları’nın ilk kitabı olan Collectors’ Stories ile kutluyor. Türkiye’nin önde gelen 60 çağdaş sanat koleksiyonundan 120 eseri CI sırasında ilk kez bir araya getiren Collectors’ Stories projesi kapsamında Türkiye’nin önde gelen koleksiyonerlerinin kendi koleksiyonlarından seçtiği eserler geçen yıl fuar alanında 1.500 m2’yi aşan bir alanda sergilenmiş ve büyük ilgi görmüştü. Barbaros Reserve Bodrum Projesi’nin desteğiyle hayata geçen olan Collectors’ Stories kitabının ön lansmanı, Barbaros Reserve Bodrum’da düzenlenen bir yaz etkinliği ile kutlandı. Kitabın lansmanı ise fuar ile eş zamanlı olarak Eylül ayında fuar alanında gerçekleşecek. Türkiye’de koleksiyonerlerin kişisel estetik anlayışlarını sunmalarına olanak sağlayan ve sanat koleksiyonerliğinin geçirdiği dönemsel değişimleri ve bugününü de sunan Collectors’ Stories projesinin kitabının uluslararası öncü sanat kurum ve kuruluşlarına dağıtımı gerçekleştirilecek.

 

Collector's Stories 2016
Collector’s Stories 2016
 
Plugin Yeni Medya Bölümü

Bilim ve teknolojinin kesişim noktasında yer alan güncel sanat eserlerini sergilemeye adanmış Plugin, beşinci senesinde yeni medya sanatının dikkat çeken eserlerine ev sahipliği yapıyor. Ceren ve Irmak Arkman’ın üçüncü kez küratörlüğünü üstlendiği Plugin, Siemens Ev Aletleri sponsorluğunda Contemporary Istanbul’un geleceği kucaklayan bir uzantısını oluşturuyor.

 

Ceren ve Irmak Arkman
Ceren ve Irmak Arkman
 
Kavramsal Mimari

Fuarın mimari konsept tasarımı, dünya çapında başarılı projelere imza atmış, ödüllü mimarlık firması Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından kurgulanıyor. Contemporary Istanbul’un iç mekan tasarımı, -özellikle açık havada yer alan- kamusal alanlara yapılan vurguyla, bir kent parkı çeşitlemesi olarak özgün bir anlayışla gerçekleştiriliyor. CI Mimari Konsept Sponsoru Tabanlıoğlu Mimarlık, galerilerin yer aldığı sergi mekânının ‘tasarı bir topoğrafya’ya dönüştürülmesi ile aynı zamanda yerel kaynakları ve ihtiyaçları vurgulamayı amaçlıyor. Yapay olarak düzenlenmiş fuar iç mekanı, aynı zamanda, etkinlik sırasında açık havada heykellerin sergileneceği fuar alanına bitişik Sanatçılar Parkı’nın bir uzantısı olarak da ele alınıyor ve İstanbul’un nadide ve değerli yeşil mekânlarından biri olan Maçka Parkı’na bağlanıyor.

 
Beşinci Element Sergisi

‘Beşinci Element toprağa, havaya, suya, ateşe ve insana, çağlar ötesinden gelen ve madde ve zaman ötesine geçen, devam eden serüvenle bir yüzleşme: bir hesaplaşma! Ve hepsinin ötesinde: madde ve düş gücü!’ – Prof.Hasan Bülent Kahraman

Tabanlıoğlu Mimarlık’ın CI 2017 mimari konsept tasarımından hareketle Sanatçılar Parkı’nda gerçekleştirilecek olan Beşinci Element heykel sergisinin küratörlüğünü Prof. Hasan Bülent Kahraman üstleniyor. Şişli Belediyesi ile birlikle İstanbul’da bir park alanında ilk defa gerçekleşecek olan çağdaş heykel sergisinin katılımcı sanatçı listesinde ise Erdağ Aksel, Fabian Marcaccio, Genco Gülan, Günnür Özsoy, Jan Fabre, Jannis Kounellis, Johan Tahon, Magdelena Abakanowicz, Osman Dinç , Tony Cragg, Wim Delovoie ve Yaşam Şaşmazer bulunuyor.

 
Yeme-İçme

CI İstanbul’un gastronomik tatlarını da sunuyor. Bugün yeme-içme sektöründe Türkiye’de ve uluslararası platformda, yönetiminde olduğu işletme adedi ve çeşidi ile benzersiz bir konumda olan d.ream fuar süresince yeni VIP salonunda ve yemek alanlarında ziyaretçilere keyifli bir fuar tecrübesi yaşatıyor. 

 

    If your proposal is evaluable, a return will be made within 5 working days. If you do not get a response to your offer within 5 working days, it means that your offer is not likely to be evaluated.




      Teklifinizin değerlendirilebilir olması durumunda en geç 5 iş günü içerisinde dönüş yapılacaktır. 5 iş günü içerisinde teklifinize yanıt alamamanız teklifinizin değerlendirilme olasılığı bulunmadığı anlamına gelmektedir.



        Love, Share, Live with Art

        Turkish and world art market, new works and artists
        Subscribe to our newsletter to follow us closely.