Türkiye’deki çağdaş sanatın büyümesine odaklanan sanat fuarı CI Bloom, ikinci edisyonuyla 31 Mayıs ön izleme, 1 – 4 Haziran 2023 genel ziyaret günleri ile Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı Rumeli Salonu’nda 23 çağdaş sanat galerisinin katılımıyla sanatseverlerle buluşuyor.
CI Bloom’un Seçici Kurulu tarafından davet edilen katılımcı galerilerinin yanı sıra fuar, özel projelere ve inisiyatif katılımlarına yer vererek, Türkiye sanat sektörünün gelişmesini ve çeşitlenmesini teşvik ediyor. Özel projelere ek olarak, fuar programında mimarlık, çağdaş sanat ve dijital sanat odaklı konferanslar yer alıyor. Ayrıca Türkiye’deki çağdaş sanatın güncel etkisini yansıtmak için yabancı basın ve uluslararası müzelerin temsilcileri, yöneticileri ve destekçilerini özel bir tur programıyla bir araya getiriyor.
CI Bloom Seçici Kurul üyeleri:
Adnan Yerebakan (Sanatorium), Bahar Kızgut (Martch Art Project), Tankut Aykut (Öktem Aykut), Moiz Zilberman (Zilberman Gallery), Oktay Duran (Art On Istanbul), Hazer Özil (Dirimart), Ulaş Parkan, (Ambidexter), Yeşim Turanlı (Pi Artworks)
CI Bloom’un Katılımcı Çağdaş Sanat Galerileri:
Ambidexter, İstanbul; Anna Laudel, İstanbul, Düsseldorf; Art On, İstanbul; Bozlu Art Project, İstanbul; C.A.M, İstanbul; Den Art, Antalya; Dirimart, İstanbul; Galeri 77, İstanbul; Galeri Bosfor, İstanbul; KAIROS, İstanbul; Krank Art Gallery, İstanbul; Martch Art Project, İstanbul; Öktem Aykut, İstanbul; Pg Art Gallery, İstanbul; Pi Artworks, İstanbul, Londra; Piramid Sanat, İstanbul; Sanatorium, İstanbul; Sevil Dolmacı Art Gallery, İstanbul; Simbart Projects, İstanbul; SODA, İstanbul; Taksim Sanat, Istanbul; x-ist, İstanbul; Zilberman, İstanbul, Berlin
CI Bloom, bu yıl yeni 4 genç katılımcı galeri ve 4 yeni sanat inisiyatifinin temsil ettiği sanatçıları bir araya getirerek sektördeki çeşitliliği ve dinamiği arttırıyor.
Bu yıl ilk kez CI Bloom’a katılacak yeni galeriler:
Den Art, Antalya; Galeri Bosfor, İstanbul; KAIROS, İstanbul; Simbart Projects, İstanbul
Bu yıl ilk kez CI Bloom’a katılacak yeni sanat inisiyatifleri:
Darağaç Kolektif, İzmir; Ka Atölye, Çankaya; Koli Art Space, İstanbul; sub.squ, Çanakkale
Bölgenin yeni nesil sanatçılarını ve sanat profesyonellerini bir araya getirecek fuarda özel projelere ve inisiyatif katılımlarına yer vererek, Türkiye sanat sektörünün gelişmesini ve çeşitlenmesini teşvik ediyor. Özel projelere ek olarak; fuar programında mimarlık, çağdaş sanat, dijital sanat ağırlıklı konferans programları yer alıyor.
CI Bloom’un bu edisyonunda ayrıca Eylül ayında Contemporary Istanbul’un 18. edisyonunda fotoğraf odaklı bölümünün tanıtımı yapılacak. Bu bölümde uluslararası fotoğraf odaklı galerilerin yanında Borusan Contemporary’nin koleksiyonundan bir seçki sergilenecek. Borusan Contemporary CI Bloom’a özel sanatçı Olivo Barbieri’yi misafir ederek fuarda bir Artist Talk gerçekleştirecek.
Contemporary Istanbul Vakfı, Metabilgi: Algoritma’nın Ritmi sergisinde gösterime girecek Uğur Acil’in Çöl Gülü Mixed Media (Monitör, Medya Oynatıcı) eserini sergileyecek. Esra Özkan küratörlüğünde gerçekleşen sergideki Augmented Reality (AR) destekli dijital sanat eseri, bir deve karakterinin kendi evreninde sembollerin içinde uyandığı anla başlıyor. Deve, sembolleri çözmeye çalışırken yeni bir evrenin içinde kendini tanımlamaya çalışır. Bu interaktif eser, izleyicileri sembollerin gücünü keşfetmeye ve evrenin anlamını sorgulamaya davet ediyor.
Contemporary Istanbul tarafından organize edilen CI Bloom; Borusan Otomotiv’in Türkiye distribütörü olduğu BMW, Paribu ve LG OLED evo partnerliğinde ve dünyada en fazla destinasyona uçan havayolu şirketi Türk Hava Yolları’nın iş birliğinde düzenliyor. CI Bloom co-partneri Pernod Ricard Turkiye’nin projesi fuarda yer alırken, fuar QUA’nın co-partnerliğinde gerçekleşiyor.