1000 Years of Joys and Sorrows

Çinli çağdaş sanatçı ve aktivist Ai Weiwei’in 2021 yılında çıkardığı yeni kitabı “1000 Years of Joys and Sorrows“, günümüzde halen üretmekte olan sanatçının hem kendi geçmişinin, hem de Çin’in en önde gelen şairlerinden olan babası Ai Qing’in geride bıraktığı mirasın hikayesini 100 yıllık bir süreç içerisinde anlatıyor.

Çin Kültür Devrimi esnasında sağcı olarak damgalanan Ai Qing’in sürgüne gönderilmesi ile hayatları değişen aile birçok mücadele vermiş. Sürgünde geçen zorlu çocukluk yıllarının ardından ailesini geride bırakarak sanat okumak için Amerika’ya giden Ai Weiwei ise, Çin’e dönüşünün ardından sanat dünyasında yükselen bir yıldız haline gelmiş.

Sanatçı bu kitabında sanat dünyasında nasıl yükseldiğini, nasıl uluslararası bir insan hakları savunucusu haline geldiğini ve sanatının totaliter rejim altında geçirdiği değişimleri ele alıyor. Ai Weiwei, küresel ölçekte milyonlarca insan tarafından bilinen işlerinin ardında yatan yaratıcılığının kökenlerine ve tutkulu politik görüşlerinin sebeplerine kendi ve babasının yaşadıkları üzerinden ışık tutuyor. Sanatçı modern Çin’i şekillendiren sayısız gücü anlamlandırırken, ifade özgürlüğünün de önemine dikkat çekiyor.

Çin hükümetinin yaptırımlarına karşı duruşu ile uluslararası platformda tanınırlığa sahip çağdaş sanatçı ve insan hakları savunucusu olan Ai Weiwei, yıllar içerisinde hükümet tarafından birçok kez susturulmaya çalışılmış. Yerel otoriteler tarafından stüdyosunun yıkılmasının ardından 2018 yılında Berlin’e yerleşen ve çalışmalarına burada devam etmekte olan sanatçının belgesel film ve kitaplarından bazılarına artlog sayfalarımızdan ulaşabilirsiniz:

Ai Wei Wei – Vivos, Coronation, Cockroach

Ai Weiwei : Never Sorry

Asılı Adam, Ai Weiwei’in Tutuklanışı

    If your proposal is evaluable, a return will be made within 5 working days. If you do not get a response to your offer within 5 working days, it means that your offer is not likely to be evaluated.




      Teklifinizin değerlendirilebilir olması durumunda en geç 5 iş günü içerisinde dönüş yapılacaktır. 5 iş günü içerisinde teklifinize yanıt alamamanız teklifinizin değerlendirilme olasılığı bulunmadığı anlamına gelmektedir.



        Love, Share, Live with Art

        Turkish and world art market, new works and artists
        Subscribe to our newsletter to follow us closely.