Venedik ve İstanbul’u tarihin iki farklı dönemine uzanan bir hikaye kurgusu içinde ele alan roman, Bellini ailesinin izini sürüyor, Rönesans-Osmanlı etkileşiminden Modern ressamlarımıza birçok konuyu barındıran ilginç bir öyküye dönüşüyor. Nedim Gürsel’in sürükleyici diliyle doğan Yayınları’ndan çıkmış harika bir kitap.
Bozkurt Güvenç’in Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan kitabı “Kültürün ABC’si”, kültür kavramını daha iyi anlamak isteyen herkese yönelik değerli bir yayın. Kültürü farklı açılardan ele alan kitap sosyal bilimlerle ilgilenenler için de önemli bir temel kaynak.
Yüzyıllara meydan okuyan ve hala büyük keyifle okunan bir kitap. Sel Yayınları sanat tarihi disiplininin temellerini atan bu eserden yapılan kapsamlı bir seçki sunuyor. Rönesans’ın doğuşuna, Raffaello, Leonardo ve Michelangelo’nun yaşadıklarına tanıklık etmek isteyenler için olmasa olmazlardan.
Toby Clark’ın yazdığı ve Ayrıntı Yayınları’ndan çıkan kitap, sanatsal estetik ve politik propaganda arasındaki ilişkiye odaklanıyor. 20. yüzyıldan itibaren sanat-propaganda birlikteliğinin nasıl süreçlerden geçtiğini ve tarihi olaylarla olan bağlantılarını merak ediyorsanız mutlaka okuyun.
Türkiye’de görülmesi gereken portrelerin derlendiği “Ölmeden Önce Türkiye’de Görmeniz Gereken 101 Portre”, 101 farklı sanatçının çalışmasını içeriyor. Editörlüğünü Erkan Doğanay’ın yaptığı kitap müzelerden koleksiyonlara uzanan geniş bir araştırmanın ürünü.