9. Çanakkale Bienali “Zamana Bırakmak”

“Zamana Bırakmak” başlığı ile 13 farklı mekânda, 50’nin üzerinde sanatçıyı ağırlayan 9. Çanakkale Bienali kapılarını 4 Ekim’de açtı. 11 Kasım 2024 tarihine kadar devam edecek olan bienal kapsayıcılık, etkileşim ve diyaloğu önceleyen bir yaklaşım benimsiyor.

Çanakkale Bienali – Zafer Meydanı

9. Çanakkale Bienalin genel sanat yönetmenliğini CABININ – Çanakkale Bienali İnisiyatifi Kurucusu Seyhan Boztepe üstlenirken, önerileri ve katkıları ile bienale şekil veren Alper Akyüz, Burak Topçakıl, Deniz Erbaş, Didem Çapa, Ebru Nalan Sülün, Hakan Yılmaz, Rüstem Aslan, Thouli Misirloglou, Ulrika Flink ve Zihni Tümer Bienal Kurulunu oluşturuyor. Farklı mekanlarda altı hafta sürecek ana sergilere şehre dağılan yoğun bir etkinlik ve işbirliği takvimi eşlik ediyor. Kent merkezindeki tarihi ve kültürel mekanlara, Troya Müzesi ve çevresine, bienal tarihinde ilk kez Assos, Küçükkuyu gibi alanlardaki sanat ve kültür yapılanmalarının Çanakkale’de yaygınlaşmasına katkıda bulunuyor.

Çanakkale Bienali – FeHAN

“Zamana Bırakmak” Çok Boyutlu Bir An

Bienalin kavramsal metninde edisyona adını veren “Zamana Bırakmak”, deyiminin “ hem birincil anlamına hem de çağrışımlarına gönderme” yaptığı ifade ediliyor: “Acilen çözülmesi gereken fakat mevcut koşullarda çözümsüz gibi görünen durumları zamanın sağaltıcı etkisine emanet etmeyi, aciliyetin çağrıştırdığı aceleciliğin yerine serinkanlı olmayı salık veren bir ton taşıyor. Bir yandan “gençlik”le özdeşleşen heyecan, tez canlılık, yüksek enerji gibi halleri, diğer yandan günümüz teknolojilerinin dayattığı hız ve eş zamanlılık baskısı karşısında doğanın ve insanlığın “an”larını daha geniş bir perspektiften ele almayı, farklı çağrışımlarıyla deneyimlemeyi ve duyumsamayı öneriyor.”

Çanakkale Bienali – Mahal Sanat

9. Çanakkale Bienali üç izlekten bu temayı tartışmaya ve uygulamaya açıyor. İlki Gençlik Kültürü ve Sanat-Teknoloji Bağıntıları, ikincisi için “günümüzde gençleri etkileyen ‘mesleklerin geleceği’, ‘çevresel sürdürülebilirlik’ ve ‘hareketlilik’ gibi küresel gündemlere” eğilen Küresel Konulara Taze Yaklaşımlar, ve son olarak Kültürün Aktarımında Sanat. Çanakkale Bienali dokuzuncu edisyonunda yirmi yıla yakın biriktirdiği gerek sanat üretimi gereki kurumsal model ve strateji geliştirme deneyimi ve hafızasını “zamana emanet ederek geleceğe aktarma arzusunun da taşıyıcısı…”

Çanakkale Bienali – Troya Müzesi

Sanatçılar ve Ana Sergi Mekanları

Troya Müzesi, MAHAL Sanat Habitatı, Stüdyo Mahal, FEHAN Üst Kat Korfmann Kütüphanesi, Bordo Bina ve ASTİM Kolektifi sergilere ev sahipliği yaparken 9. Çanakkaler Bienali nesiller ve coğrafyalar arası bir geniş sanatçı profili sunuyor: Ahmet Yiğider, Akın Güreş, Alper Aydın, Ani Çelik Arevyan, Ataman Girişken, ATI SUFFIX, Ayşen Urfalıoğlu, Aytuğ Aykut, Berkin Gülten, Berkin Günsay, Bilal Yılmaz, Cem Sonel, Damla Sari, David Blandy, Deniz Kulaksızoğlu & Can Yıldırım, Ecem Dilan Köse, Eda Sütunç, Edith Roux, Erdal Duman, Eric Magassa, Esra Carus, Fatih Kızılcan, Fırat Engin, Füreya Koral, Gönül Nuhoğlu, Güçlü Polat, Hakan Yılmaz, Halit Demirel, Jane Jin Kaisen, Johannes Vogl, Jun’ichiro Ishii, Kaan Tanhan, Kerem Meriç, Madlen Hirtentreu, Murat Cem Baytok, Mustafa Akkaya, Nejat Birecik, Ömür Tokgöz, Rabia Seyhan, Serhat Kiraz & Hakan Gündüz, Seyhun Topuz, Süleyman Yılmaz, Tunç Ali Çam, Vasilis Alexandrou, Vince Briffa, Volkan Babaotu, Yabancı, Yunus Aras.

Ayrıntılı etkinlik programına bienalin web sitesinden ulaşabilirsiniz: www.canakkalebienali.com

Çanakkale Bienali – ASTİM Kolektif

9. Çanakkale Bienali Destekçileri:

Ana Destekçi: DARDANEL
Mekân Destekçileri: T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Troya Müzesi, Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Troia Tübingen Vakfı, Çanakkale Tarih ve Kültür Vakfı / ÇATKAV, Güneşane Vakfı, Adatepe Zeytinyağı Müzesi, Adatepe İda Bue Hotel, Ceyda-Rıdvan Demirhan
Kurumsal Destekçi: KALE KTSM
Eş Destekçiler: Trendyol Sanat, Datassist
Katkıda Bulunan Kurumlar: British Council, Kültür için Alan, SAHA Derneği, İtalyan Kültür Enstitüsü, Goethe Enstitüsü, Fransız Enstitüsü, Danimarka Kültür Enstitüsü, Estonya Ankara Büyükelçiliği, Cermodern, Maçka Sanat Galerisi, Klasik Keyifler Derneği ve EV Siemens Müzik Vakfı, Selanik Bienali ve MOMus, İBA, Anna Laudel Galeri, Çukurova Çağdaş Vakfı, İyi Bak Derneği, Barınhan
Katkılarıyla: Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ÇOMÜ GSF ve MSSF
Medya Partneri: ArtDog İstanbul
Çözüm Ortakları: Samsung, Faselis, Merdiven Art Space, ABG Ent., Visio-vox, Foto Kitap, ARC
Çevrimiçi Sanat Partneri: ARTtv
Ağırlama Partnerleri: Hotel Akol, Anzac Hotels, Büyük Truva Oteli, Yalova Restorant, Wilusa Tour, Lodos, The Abies Hotel, Truva Gurme, Gökçe Meşrubat

 

Kapak Görseli: Çanakkale Bienali – ASTİM Kolektif

    If your proposal is evaluable, a return will be made within 5 working days. If you do not get a response to your offer within 5 working days, it means that your offer is not likely to be evaluated.




      Teklifinizin değerlendirilebilir olması durumunda en geç 5 iş günü içerisinde dönüş yapılacaktır. 5 iş günü içerisinde teklifinize yanıt alamamanız teklifinizin değerlendirilme olasılığı bulunmadığı anlamına gelmektedir.



        Love, Share, Live with Art

        Turkish and world art market, new works and artists
        Subscribe to our newsletter to follow us closely.