Art50.net genç snatçılarıyla ilk kez Contemporary İstanbul’a katıldı.
Art50.net, 12-15 Kasım tarihleri arasında Lütfü Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı ile İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşen CI 15’e dokuz genç sanatçı ile katıldı: Aslı Dinç, Ayna, Ayşegül Karakaş, Deniz Yılmazlar, Ece Kalabak, Emre Meydan, Göksu Gül, Lale Delibaş ve Ülgen Semerci’nin işleri Art50.net’in A1 109 no’lu standında sanatseverlerle buluştu. Standını aynı zamanda yeni sanat destek projesini başlatmak için bir merkez olarak kullanan Art50.net, sanatı ve sanatçıyı desteklemek isteyen tüm kişi ve kurumları bilgi ve başvuru için standına davet etti.
2014 yılında sanat dünyasına alternatif bir bakış açısıyla giriş yapan Art50.net, sanatçı, koleksiyoner ve tüm sanatseverleri aynı çatı altında buluşturan bir online çağdaş sanat platformu. Özellikle bağımsız ve yükselen sanatçıları destekleyerek sanatla iç içe yaşamak isteyenleri birleştiriyor, takipçilerine zaman ve mekan kısıtlaması olmadan yepyeni sanatçıları ve orijinal sanat eserlerlerini keşfetme fırsatı sunuyor. “Yaşam alanlarınıza sanat katın” mottosuyla çıktığı yolda online platformuna ek olarak kurduğu kurumsal ortaklıklar aracılığıyla çeşitli mekanlarda sanatçıları için sergiler düzenliyor, onları mevcut sanat ortamının aktörleri ile buluşturuyor.
Contemporary İstanbul’da dokuz genç sanatçının çoğu fuar için özel olarak üretilen yeni işleri seyirci ile ilk kez buluştu. Yağlıboya, seramik, ışıklı kutu ve pleksinin yanı sıra organze, ip, ayna, akvaryum gibi malzemeleri de kullanan sanatçılar özgün materyal seçimleri ve var olan yapım tekniklerini yeniden sorgulamaları ile dikkat çekti.
Art50.net standında duvar akvaryumu içine yerleştirdiği video enstalasyonunda Aslı Dinç yolculuk halindeki Teyzeler’i sergiledi; uzay, sınır, boşluk, cyberpunk gibi kavramlardan ilham alarak yarattığı fotoğraflarında gelecek senaryolarına odaklandı. Oya işler gibi ufacık birimlerden eserler oluşturan Göksu Gül mürekkebi tuval üzerine uyguladı, fuar için seramik toplardan meydana getirdiği heykelleri ile birlikte sergileyerek yepyeni bir enstalasyon yarattı. Doğa öğesine özgün bir üslupla yaklaşan Ayşegül Karakaş Yer Değiştirme serisindeki resimlerine bir yenisini ekledi, genel kanıyı, tüm o sevimli doğa imajını terkederek, onu keşfedilesi, daha karanlık bir dünya olarak sundu. Popüler söz ve ikonlardan yola çıkan Ayna yine popüler ikonlardan yola çıktı, pleksiye basılı imajlarını ışıklı kutuya yerleştirerek yine güncel hayat ve popüler kültüre referanslar verdi. Emre Meydan yan yana ve üst üste gelerek bulanıklaşan katmanlarında insansız mekânlarda insandan geriye kalanların izini sürdü. Lale Delibaş arkasına ayna yerleştirerek farklı bir boyut kazandırdığı pleksi şeritlerin üzerine kelime ve semboller dikti, dikiş tekniği aracılığıyla ikilikler arasındaki denge ve tamamlanmışlığı vurguladı. Deniz Yılmazlar’ın yeni videosu unutmak-hatırlamak kavramları üzerineydi. Videoya eşlik eden buluntu fotoğraflara müdahale ile oluşan yeni imajlar varlıkları boşluklar içinde gizledi. İllüstrasyon ve animasyon üretimleri de olan Ece Kalabak deforme ettiği biçimlere baskın renklerle hayat verdi. Ülgen Semerci ise resmin katmanlı tarihini ve plastiğini sorguladığı soyut çalışmalarıyla yoğunluk, boyut ve ışıkla şekillenen yeni bir deneyim sundu.
Standını aynı zamanda yeni sanat destek projesini başlatmak için bir merkez olarak kullanan Art50.net, sanatı ve sanatçıyı destekleme amaçlı kurumsal işbirliklerini artırmayı hedefledi. Bu projeyle Art50.net sanatçılarına verdiği desteği daha aktif ve kalıcı hale getirmeyi, sanatçılar ve sanatçıya destek vermek isteyen kişi ve kurumlar arasında köprü kurarak sürdürülebilir destek modelleriyle karşılıklı ortaklıklara aracılık etmeyi ve böylece güç birliği yaratmayı amaçladı.
Keyifli bir fuardan arda kalan kareler…